Гарбузовий торт тірамісу

12 порції
Складна
0 переглядів
Складові :
Сіль за смаком
Кориця 2 ч.л.
Тростинний цукор (пудра) 50 г
Маскарпоне 500 г
Вершки для збивання (33%) 2 склянки
Фундучний лікер 1 ст.л.
Мигдалевий лікер 1 ст.л.
Розчинна кава 2 ст.л.
Вода 100 мл
Тертий чорний шоколад (за бажанням) за смаком
Цукрова пудра за смаком
Жир для змащування форми за смаком
Подрібнений фундук 1 склянка
Цукор 100 г
Мускатний горіх 4 гр
Мелений сухий імбир 1 ч.л.
Пекарський порошок 1 ч.л.
Борошно 4 ст.л.
Яйце 3 шт

Енергетична цінність на 100 грам

Калорійність 0 ккал
Білки 0 грам
Жири 0 грам
Вуглеводи 0 грам

    Спосіб приготування:

  • 1

    Дістаньте яйця з холодильника за півгодини до приготування, щоб вони дійшли до кімнатної температури. Змастіть жиром форму для випічки розміром 40х20х3 см. Застеліть дно пекарської папером і теж змастіть жиром. Відставте. Змішайте в невеликій ємності борошно з пекарським порошком, сіллю і прянощами.

  • 2

    Увімкніть духовку на 190°С (без конвекції). У великій мисці 5 хвилин збивайте яйця на максимальній швидкості (до блідо-жовтого кольору). Продовжуючи збивати на середній швидкості, всипте цукор і доведіть до стану пухнастої піни. Вмішайте гарбуз і лимонний сік. Перейдіть на малу швидкість і додайте борошно з прянощами. Перемішайте до з'єднання інгредієнтів. Вилийте тісто в підготовлену форму і рівномірно покрийте горіхами. Випікайте 15 хвилин.

  • 3

    За цей час підготуйте рушник, посипаний цукровою пудрою. Дістаньте корж з духовки. Він повинен злегка пружинити при натисканні. Від’єднайте тісто від бортиків і відразу ж переверніть на рушник горіхами донизу. Від’єднайте папір і дайте повністю охолонути.

  • 4

     За час охолодження приготуйте кавовий сироп для просочення і крем. Закип'ятіть інгредієнти першого (крім алкоголю), проваріть 1 хвилину. Зніміть з вогню і додайте лікери. Поставте охолоджуватися. Збийте інгредієнти крему до м'яких піків.

  • 5

    Приступайте до збірки. Розріжте корж поперек на 3 однакові частини. На тарілку для подачі викладіть одну частину, горіхами догори. Відпалі горіхи покладіть на корж. Використовуйте ⅓ сиропу, щоб просочити корж. Намажте ¾ склянки крему. Накрийте коржем і повторіть просочення і крем. Викладіть верхній корж. Просочіть сиропом. Рештою крему намажте верх і боки торта. Охолоджувати не менше 2 годин. За бажанням, посипте зверху підсмаженим фундуком, шоколадом або іншим декором.