Соковитий рулет зі свинини із запашними травами і сливами

10 порції
Складна
0 переглядів
Складові :
Цибуля 4 шт
Оливкова олія 100 мл
Дрібно посічена петрушка 1 склянка
Яйце 2 шт
Часник 4 зубчики
Свинина без кісток, зі шкірою 2,5 кг
Розмарин 1 пучок
Лаврове листя 3 шт
Сіль грубого помолу 1 ст.л.
Сливи 8 шт
Кулінарна нитка за смаком
Бекон 200 г
Коричнева цибуля 2 шт
Консервовані каштани 425 г
Натерта апельсинова цедра 2 ч.л.

Енергетична цінність на 100 грам

Калорійність 0 ккал
Білки 0 грам
Жири 0 грам
Вуглеводи 0 грам

    Спосіб приготування:

  • 1

    Обсушити свинину паперовими рушниками і покласти на блюдо шкіркою догори, не накривати, залишити в холоді на ніч, щоб шкірка підсохла.

     

  • 2

    Заздалегідь підготувати начинку. Розігріти оливкову олію в пательні. На великому вогні обсмажити порізаний бекон до рум'янцю (3 хвилини). Додати цибулю і часник і обсмажувати ще близько 5 хвилин, до м'якості і золотистого відтінку. Перекласти в миску і змішати з іншими інгредієнтами начинки. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати і залишити остигати.

     

  • 3

    Прогріти духовку до 240°С (без конвекції). Свинину перевернути шкіркою донизу. На центр викласти начинку, притиснути, загорнути м'ясо рулетом. Зафіксувати кулінарною ниткою – накручуйте з інтервалом 2 см.

     

  • 4

    Дно форми для запікання (можна використовувати гусятницю) покрийте гілочками розмарину і лавровим листям. Рулет зі свинини полийте столовою ложкою оливкової олії, помасажуйте і натріть сіллю. Покладіть у форму на листя.

     

  • 5

    На 30 хвилин поставте в духовку і готуйте без кришки. Шкірка повинна почати пузиритися і коричневіти. Жир може диміти.

    Зменшіть температуру до 180°С і запікайте ще 25 хвилин.

     

  • 6

    Тим часом застеліть деко листом пекарського паперу. Розкладіть червону цибулю, порізану шматками, і сливи. Збризніть залишками олії. Поставте деко в духовку до свинини і готуйте разом ще 30 хвилин, після чого перевірте готовність свинини: глибоко проколіть зубочисткою - сік має бути прозорим. При перевірці термометром внутрішня температура в центрі рулету повинна бути 75°С.

     

  • 7

    Дістаньте гусятницю з духовки, накрийте фольгою і дайте відстоятися ще 10 хвилин, після чого подавайте рулет зі сливами.