Соковитий рулет зі свинини із запашними травами і сливами
Цибуля | 4 шт |
Оливкова олія | 100 мл |
Дрібно посічена петрушка | 1 склянка |
Яйце | 2 шт |
Часник | 4 зубчики |
Свинина без кісток, зі шкірою | 2,5 кг |
Розмарин | 1 пучок |
Лаврове листя | 3 шт |
Сіль грубого помолу | 1 ст.л. |
Сливи | 8 шт |
Кулінарна нитка | за смаком |
Бекон | 200 г |
Коричнева цибуля | 2 шт |
Консервовані каштани | 425 г |
Натерта апельсинова цедра | 2 ч.л. |
Енергетична цінність на 100 грам
Калорійність | 0 ккал |
Білки | 0 грам |
Жири | 0 грам |
Вуглеводи | 0 грам |
-
1
Обсушити свинину паперовими рушниками і покласти на блюдо шкіркою догори, не накривати, залишити в холоді на ніч, щоб шкірка підсохла.
-
2
Заздалегідь підготувати начинку. Розігріти оливкову олію в пательні. На великому вогні обсмажити порізаний бекон до рум'янцю (3 хвилини). Додати цибулю і часник і обсмажувати ще близько 5 хвилин, до м'якості і золотистого відтінку. Перекласти в миску і змішати з іншими інгредієнтами начинки. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати і залишити остигати.
-
3
Прогріти духовку до 240°С (без конвекції). Свинину перевернути шкіркою донизу. На центр викласти начинку, притиснути, загорнути м'ясо рулетом. Зафіксувати кулінарною ниткою – накручуйте з інтервалом 2 см.
-
4
Дно форми для запікання (можна використовувати гусятницю) покрийте гілочками розмарину і лавровим листям. Рулет зі свинини полийте столовою ложкою оливкової олії, помасажуйте і натріть сіллю. Покладіть у форму на листя.
-
5
На 30 хвилин поставте в духовку і готуйте без кришки. Шкірка повинна почати пузиритися і коричневіти. Жир може диміти.
Зменшіть температуру до 180°С і запікайте ще 25 хвилин.
-
6
Тим часом застеліть деко листом пекарського паперу. Розкладіть червону цибулю, порізану шматками, і сливи. Збризніть залишками олії. Поставте деко в духовку до свинини і готуйте разом ще 30 хвилин, після чого перевірте готовність свинини: глибоко проколіть зубочисткою - сік має бути прозорим. При перевірці термометром внутрішня температура в центрі рулету повинна бути 75°С.
-
7
Дістаньте гусятницю з духовки, накрийте фольгою і дайте відстоятися ще 10 хвилин, після чого подавайте рулет зі сливами.
Спосіб приготування: